update - Floating

                          

Jag har läst lite om Floating på nätet, och tycker det verkar helt underbart.
Nu undrar ni väl vad är floating, här kommer en kort beksrivning från Sisjöns Floating center(GBG) Klicka här för att kommer till hemsidan: BOKA FLOATING !

Vad är floating och hur går det till ?
Sv:
 • Glöm ej att medtaga badkläder.
 • Börja med att duscha.
 • Öppna dörrarna och gå in i tanken. Sätt dig ner och stäng dörrarna.
 • Lägg dig ner i vattnet. Eftersom det är så hög salthalt så flyter du genast upp med hela kroppen. Det går åt ungefär lika mycket kraft att sänka armen i vattnet som att lyfta den.
  Du svävar och tyngdkraften upphör att kännas. Skillnaden mellan luft och vattenyta suddas ut.
  Övriga sinnen går ner i varv vilket ger möjlighet till maximal avkoppling och välbefinnande.
  Hjärnan kan börja att återställa balansen i kroppen. Ventilation ser till att det inte blir kvavt inne i tanken.
 • Du ligger nu i vattnet i 45 minuter med eller utan ljud och ljus. Detta bestämmer du själv. Forskning har visat att de 45 minuterna i tanken motsvarar mellan fyra och sex timmars sömn.
 • När det är tid att gå upp så öppnar du enkelt de två dörrarna och ställer dig upp, går ut ur tanken för att duscha.
 • Floatingpasset är avslutat.

Forskning om att göra floatning behandlingar:

Ett stort antal forskningsrapporter visar på att Floating ger goda resultat vad gäller avslappning, smärtlindring och hälsa. Nedan finner ni länkar till mera information om Floatingens goda hälsoresultat.
Flyt minskar stressrelaterad smärta
Behandling som innebär att man flyter i stora tankar med saltvatten, så kallad floating, är effektiv mot långvarig stressrelaterad smärta. Det visar en studie vid Karlstads universitet, ledd av professor Torsten Norlander.

Flyt bort stress och smärta
Att flyta viktlöst och låta hjärnan vila från omgivningens ljud och ljus kan minska stress och smärta samt öka kreativiteten. Det visar Anette Kjellgrens doktorsavhandling i psykologi, där floatingens effekter på vår hälsa står i fokus

Flyta effektivt mot stress och smärta
Avslappning i stora, ljud- och ljusisolerade tankar med hög saltvatten, floating, är ett effektivt sätt för att minska långvarig, stressrelaterad smärta. Det visar Sven-Åke Bood, nybliven doktor i psykologi, i en ny avhandling från Karlstads universitet. Personer som deltog hade alla någon form av stressrelaterad smärta. Redan efter tolv behandlingar i flyttanken förbättrade personernas tillstånd: sömnen förbättrades, man kände sig mer optimistisk och halten av vitaliseringshormonet prolaktin ökade. Ångest, stress, depression och smärtupplevelse minskade

Flyt bort stress och smärta
Stress och lugn är två motpoler som vi känner av i våra kroppar, och så länge det finns en balans däremellan klarar vi av att hantera vår vardag. Känns det igen?När stressen tar över och breder ut sig blir det jobbigare. Torsten Norlander, professor i psykologi på Karlstads universitet, har forskat i ämnet.

Jag funderar på om jag och mamma ska boka en floating och gå göra en sådan behandligt det verkar ju helt underbart. Eller vad tycker ni??


Skulle du våga testa på floating ?


Kommentarer

Lämna tassavtryck här♥:

Ditt fina namn:
Kom ihåg mig?

Din mail adress: (bara jag som ser)

Har du blogg? Lämna gärna bloggadressen så jag kan svara på din kommentar:

Skriv ner det du hade på hjärtat:

Trackback
RSS 2.0