update - Funderar på att göra

En piercing.

Nu är det ju så att det är 18 års gräns, men jag har hört att vissa gör piercings rån 15 med förelders tillstånd. I så fall ska jag göra denna:
                           
                                                              Conch.

Fakta:
Conchpiercingen sitter mitt i örontratten. Det är en piercing som kan vara diskret vacker, men också fräck och imponerande. Allt beror på vilket smycke du väljer.
En liten kula med en glittrande sten kan vara otroligt vacker medan en plugg eller tunnel kan vara lite mer uppseendeväckande. Den här piercingen görs med en barbell något längre än vad örat är tjockt för att ge plats för svullnad och för att underlätta rengöringen. Piercingen går genom brosk.

eller denna:
                                          
                                                                             Tunga

Fakta:
gpiercingen är både fräck och diskret på samma gång. Du väljer själv när du visar den.

Tungpiercingen görs i de flesta fall i mitten av tungan längs det veck som syns i tungan. Du kan ha flera piercingar i tungan, men vi rekommenderar att du gör en åt gången. Barbell är det vanligaste smycket även om någon enstaka har en liten ring ute på tungspetsen. Hålet i tungan kan töjas ut så du kan ha en tjockare barbell eller en plugg. Ett annat alternativ är att byta ut kulorna på barbellen till något annat, t. ex. en kula av plast eller en kula med sten, välj en slät sten då en fasetterad kan skrapa mot gommen.

När du gör en tungpiercing får du alltid en stav som är ca 5 mm längre än hålet för att ge plats för tungan att svullna. Själva piercingen är nästan smärtfri medan svullnaden kan orsaka obehag. Svullnaden kan minskas genom att du kyler tungan med is eller en isglass direkt efter. Försök att inte leka med smycket i tungan i början och ät mjuk mat som soppa, yoghurt, milkshake m.m. Om du ligger lite högre med huvudet i sängen minskar svullnaden under natten.

När tungan läkt och svullnaden gått ner är det mycket viktigt att du byter till en stav i rätt längd. En för lång barbell ökar risken för att du biter bort en flisa från en tand om du tuggar på den av misstag. En för lång stav kan också ligga och trycka mot tändernas baksida och orsaka tandlossning. En tungpiercing krymper snabbt ihop så ha alltid ett smycke i hålet.

Om du ska röntgas eller opereras finns plastsmycken som inte stör sjukhusets utrustning.
Det finns också nästan osynliga smycken att sätta i om du vid något tillfälle inte vill avslöja att du har en piercing i tungan.

Historiskt sett finns inga permanenta tungpiercingar dokumenterade.
Däremot har det funnits tillfälliga tungpiercingar på många håll. Redan de gamla mayaindianerna hade religiösa åderlåtningsceremonier då de gjorde hål i tungan och trädde en lädersnodd eller ett rep igenom.
I Thailand firas en vegetarisk festival i de kinesiska templen då deltagarna bland annat piercar sina kinder och tungor med dekorerade stålpinnar som de bär i en procession genom staden.
På Sri Lanka hyllar hinduerna sina gudar genom att ge gåvor till gudarna och genom att utföra självplågande ritualer och försätta sig i trans. Bland annat sticks en pil igenom tungan. Syftet är att den troende inte ska kunna prata och därmed öka deras koncentration och hålla dem kvar i trans.

Tungan kommer varken pappa eller mamma gå med på, så jag får nog ta den när jag fyller 18. :/



SÅ SNYGGT!

Kommentarer

Lämna tassavtryck här♥:

Ditt fina namn:
Kom ihåg mig?

Din mail adress: (bara jag som ser)

Har du blogg? Lämna gärna bloggadressen så jag kan svara på din kommentar:

Skriv ner det du hade på hjärtat:

Trackback
RSS 2.0