update - Boktips

Boktips - Pojken som kallades Det- Ett barns kamp för att överleva. Av: Dave Pelzer.

Detta är en skakande historia om Dave's uppväx med en psykiskt sjuk mamma.
Misshandel och tortyr var vardags mat för Dave från och med det att han var 4 år, hans mamma slog honom och behandlade honom värre än hundarna. Hon satte upp regler för honom och bröt han dom fick han betala dyrt. Isbadet,Gaskammaren eller ingen mat är tre av dom grymmaste sätten hon bestraffade honom med. Han börjad stjäla mat i skolan för att han inte fick mat hemma, och så fort han kom hem fick han spy upp allt för att visa Henne att han inte brytit mot reglerna. Och hade han gjort det då kom bestrraffningarna.
Han fick sova på en tältsäng i garaget i år och fick inte titta på eller tilltala sina sykon,pappa eller Henne utan att Hon gav honom tillåtelse.
En kväll när han inte höll disktiden knivhögg hon honom, och som "förlåt" fick han 30 minuter extra på sej att diska. Och hans så kallade pappa hjälpte honom aldrig ur den riktigt vidriga situation han hamnat it. När han fick knivhugget hoppades han på att pappan skulle rädda honom och köra honom till sjukhus och där skulle sanningen komma fram och mamman skulle gripas. Men detta var fantasier, när han berättade det för sin pappa så sa han bara: Varför då ? Herregud, vet hon att du står här och pratar med mig ? Gå tillbaka till disken innan hon kommer. Och såhär fick Dave leva från 4 år tills han var 12 år. Familjens slav, och drömmarna om ett normalt liv trillade bort efter några år, han började intala sig själv att gud hatade honom och att han var menad att bli hatad och torterad. Sen kom hatet, det var det enda som fanns vid hans sida Hat, han kände hat till allt som fanns runt omkring. Henne för att hon torterade och misshandlade honom, sina bröder för att dom också börjat behandla honom som skit och pappan för att han bara lämnade honom om och om igen.
Denna historia om barnmisshandel tillhör en av de tre värsta fallen i Kaliforniens historia.

Egna åsikter;
Man blir skadad av boken , så hemskt att detta har hänt och fortfarande är många barns vardag. Ursh säger jag bara. Man tar verkligen åt sej av vad som skrivs i boken, en kväll när jag satt och läste boken försökte jag mata boken med fil och müsli.
Boken bör läsas av ALLA , man får en helt annan syn på livet efter att ha läst boken. Man är mer glad för det man har och tänker mer sällan på det man kunde haft.

Boken är första delen i "Pojken" triologin. Första: Pojken som kallades Det, Andra: Pojken som inte fanns och Tredje: Pojken som överlevde.
Jag har precis börjat läsa andra boken och lovar att göra en redovisning för er om den också.
Så undertiden går ni till biblioteket och lånar :

                                 

Oskakande och en hemsk historia och en pojkes kamp att överleva.


Kommentarer

Lämna tassavtryck här♥:

Ditt fina namn:
Kom ihåg mig?

Din mail adress: (bara jag som ser)

Har du blogg? Lämna gärna bloggadressen så jag kan svara på din kommentar:

Skriv ner det du hade på hjärtat:

Trackback
RSS 2.0